ΣΚΟΡΔΟ

Βοτανική (και αγγλική) ονομασία: Allium sativum (Garlic)

Ενεργό μέρος φυτού: Βολβός

Ενεργά συστατικά: allicin, alliin, diadyl disulfite

Ιδιότητες: Κατεβάζει τα τριγλυκερίδια και την κακή χοληστερίνη (LDL), ενώ ανεβάζει την καλή χοληστερίνη (HDL). Αντιπηκτικό (αραιωτικό του αίματος). Αντιυπερτασικό. Αντιοξειδωτικό. Προστατεύει τις αρτηρίες και την καρδιά. Προστατεύει όσους έχουν υποστεί έμφραγμα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αντιικό, αντιβακτηριακό, αντιμυκητιασικό. Πιθανότατα δραστικό κατά του ελικοβακτηρίου. Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου (ιδίως προστάτη, στομάχου, παχέος και ορθού εντέρου). Πάθηση Raynaud (αγγειοσπασμοί δαχτύλων χεριού, ποδιού, σε συνθήκες ψύχους ή στρες, με αποτέλεσμα τοπική ισχαιμία/κακά αιμάτωση). Διαλείπουσα (μη συνεχής) χωλότητα.

Συνεργικά βότανα: Echinacea, Astragalus, OPC, Goldenseal, Parsley, Red clover, Olive leaf, Turmeric, Green tea, Pau d`arco, Schisandra

Αντενδείξεις – Προφυλάξεις: Σε κάψουλες και στις συνιστώμενες ή λίγο μεγαλύτερες δοσολογίες, σπάνια μπορεί να προκαλέσει αλλεργία, ναυτία, διάρροια σε υπερευαίσθητα άτομα. Πάνω από 5 σκελίδες ωμού σκόρδου μπορούν να προκαλέσουν κάψιμο στομάχου ή φούσκωμα. Μπορεί να αυξήσει το αποτέλεσμα των αντιπηκτικών φαρμάκων. Δεν συνιστάται στις θηλάζουσες (μπορεί να προκαλέσει κολικούς στα βρέφη).

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΚΟΡΔΟ

No Portfolio Item