Page - ACEROLA
ACEROLA
Oι ιθαγενείς της Ν. Αμερικής χρησιμοποιούσαν παραδοσιακά την ασερόλα για την αντιμετώπιση των κρυολογημάτων. Σήμερα ο καρπός της χρησιμοποιείται κυρίως ως πλούσια πηγή βιταμίνης C (Food Chem, 2001, 74:133-137). Παραταύτα, σύγχρονες έρευνες έχουν δείξει ότι, εκτός από βιταμίνη C, η acerola αποτελεί καλή πηγή ανθοκυανιδινών (J Food Compos Anal, 2008, 21:291-299.), φλαβονοειδών και φαινολικών οξέων (J Braz Chem Soc, 2004, 15:664-668), καθώς και πολυφαινολών (Food Sci Technol, 2006, 26:927-935). Τα συστατικά αυτά προσδίδουν στην acerola αντιοξειδωτικές (Food Chem, 2009, 114:693-695), αντιμικροβιακές (Int J Food Sci Tech, 2013, 48:1048-1056), ηπατοπροστατευτικές (Czech J Food Sci, 2004, 22:159-162.) και αντι-υπεργλυκαιμικές (Biosci Biotechnol Biochem, 2006, 70:1813-1820) ιδιότητες.
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ACEROLA
No Portfolio Item