ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

H Nature’s Plus παρουσιάζει βιολογικά προϊόντα της σειράς Source of Life Garden, με πιστοποιημένες 100% βιολογικές – με την ευρωπαϊκή σήμανση βιολογικής γεωργίας – ανεπεξέργαστες τροφές, χωρίς χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα, που εξασφαλίζουν τη μέγιστη απορρόφηση των συστατικών και την καλύτερη αξιοποίησή τους από τον οργανισμό. Tα βιολογικά συμπληρώματα της σειράς Source of Life Garden είναι απαλλαγμένα των πιο συνηθισμένων αλλεργιογόνων τροφών (βάσει Ευρωπαϊκού Κανονισμού), στις οποίες περιλαμβάνονται τα δημητριακά που περιέχουν γλουτένη, τα οστρακοειδή, το γάλα, τα αυγά, τα ψάρια, οι ξηροί καρποί (φιστίκια, καρύδια), η σόγια, το σέλινο, η μουστάρδα (σινάπι), ο σησαμόσπορος, τα λούπινα, καθώς και οι θειούχες ενώσεις (διοξείδιο του θείου, θειώδη) σε συγκέντρωση άνω των 10 ppm. Επιπλέον, κάθε προϊόν της σειράς, όπως άλλωστε και όλα τα προϊόντα της Nature’s Plus, φέρουν διπλή εγγύηση ταυτότητας, που διασφαλίζεται από ποιοτικούς και ποσοτικούς ελέγχους ανεξάρτητου εργαστηρίου.

ΓΙΑΤΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Βιολογικές τροφές και βιολογικά συμπληρώματα

Τις βιολογικές τροφές τις επιλέγουμε για δύο, κυρίως, λόγους: α) γιατί περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες θρεπτικών συστατικών, β) γιατί δεν περιέχουν τοξικές ουσίες – κυρίως φυτοφάρμακα – και χημικά πρόσθετα. Εκ πρώτης όψεως, η Nature’s Plus είναι η τελευταία που θα είχε λόγους να παρασκευάσει βιολογικά συμπληρώματα διατροφής, αφού: α) οι ‘απαραίτητες’ θρεπτικές ουσίες (εκείνες δηλ. που πρέπει να ληφθούν από τις τροφές και που η τέλεια έλλειψή τους προκαλεί σοβαρές ασθένειες και θάνατο) είναι για κάθε προϊόν της, όχι μόνο μετρημένες και αναγραφόμενες, αλλά και διπλά εγγυημένες με ποιοτικές / ποσοτικές αναλύσεις ανεξάρτητου εργαστηρίου, β) όλα τα προϊόντα της υποβάλλονται σε διπλούς ελέγχους για τοξικές ουσίες, αλλά και για τυχόν μικροβιακό φορτίο.

Οι ανεπεξέργαστες τροφές κάνουν τη διαφορά

Σήμερα, γνωρίζουμε ότι εκτός από τις ‘απαραίτητες’ θρεπτικές ουσίες (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, βιταμίνες, μέταλλα) υπάρχουν και χιλιάδες άλλες – γνωστές και άγνωστες – που παίζουν ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Οι ουσίες αυτές βρίσκονται κατεξοχήν στις ανεπεξέργαστες τροφές και τα βότανα. Αυτός είναι ο λόγος που τα βότανα της Nature’s Plus, εκτός από τη δραστική ουσία, περιέχουν και αυτούσιο βότανο, ενώ και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα προϊόντα της περιέχουν φυσικές ανεπεξέργαστες τροφές. Ας σημειωθεί ότι το Source of Life υπήρξε ιστορικά (1986) το πρώτο πολυβιταμινούχο προϊόν που περιέλαβε στη φόρμουλά του ανεπεξέργαστες τροφές.

Η σημασία των συνεργειών

Μια μικρή ιστορική υπενθύμιση θα μας δείξει τη σημασία των ανεπεξέργαστων τροφών και των ‘μη απαραίτητων’ θρεπτικών συστατικών: το 1934 ο νομπελίστας ιατρός Szent-Györgyi θεράπευσε ασθενή με σκορβούτο δίνοντάς του χυμό εσπεριδοειδών πλούσιο σε βιταμίνη C. Η ανταπόκριση και θεραπεία του ασθενή υπήρξε άμεση. Ένα χρόνο αργότερα ο Szent-Györgyi χορήγησε καθαρή βιταμίνη C σε άλλον ασθενή με σκορβούτο αναμένοντας ακόμη εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα, αφού το φάρμακο ήταν καθαρό, χωρίς προσμίξεις και ‘αδρανείς’ ουσίες. Με έκπληξή του διαπίστωσε ότι η θεραπεία καθυστερούσε! Η έρευνα έδειξε ότι στο χυμό υπήρχε μια άγνωστη ουσία που δρούσε συνεργικά με τη βιταμίνη C αυξάνοντας τη δράση της. Η ουσία ονομάσθηκε αρχικά βιταμίνη P και αργότερα βιοφλαβονοειδή (ομάδα ουσιών).

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι τα συμπληρώματα διατροφής έχουν μεγαλύτερη αξία όταν περιέχουν ανεπεξέργαστες τροφές και ακόμη μεγαλύτερη αξία όταν οι τροφές αυτές είναι βιολογικής καλλιέργειας.

No Portfolio Item