Οι γυναίκες οι οποίες, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, συμπληρώνουν τη διατροφή τους με φυλλικό οξύ και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα αυξάνουν τις πιθανότητές τους να αποκτήσουν υγιή μωρά.
Η συμπλήρωση της διατροφής εγκύων με DHA, ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ, συσχετίστηκε με μείωση των πρόωρων τοκετών και του χαμηλού βάρους γέννησης των μωρών, σύμφωνα με τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας. Επιπλέον, τα πρόωρα βρέφη, των οποίων οι μητέρες λάμβαναν DHA, είχαν «συντομότερη παραμονή στο νοσοκομείο σε σχέση με τα μωρά της ομάδας γυναικών που λάμβαναν το εικονικό φάρμακο» έγραψε η ερευνητική ομάδα στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, 2013 Apr;97(4):808-15.Σε μια ανεξάρτητη νορβηγική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA διαπιστώθηκε ότι τα μωρά γυναικών που έλαβαν συμπληρώματα φυλλικού οξέος για μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων πριν από τη σύλληψη και οκτώ εβδομάδων μετά την έναρξη της εγκυμοσύνης, είχαν 40% χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν κλασικό αυτισμό της παιδικής ηλικίας, μια αναπτυξιακή διαταραχή που επηρεάζει κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες (JAMA, 2013 Feb 13;309(6):570-7).