Page - MÖLLER’S – Συνεργαζόμενες εταιρείες
Ο θησαυρός της Νορβηγίας για όλη την οικογένεια. Από το 1854.
Μουρουνέλαιο / Ιχθυέλαιο / Ωμέγα-3
Κατά τα τελευταία χρόνια αναρίθμητες μελέτες ανέδειξαν τα ω-3 λιπαρά οξέα σαν ιδιαίτερα σημαντικό διατροφικό παράγοντα για την υγεία μας. Ταυτόχρονα, το μουρουνέλαιο, που παλαιότερα ήταν γνωστό για τις βιταμίνες Α και D που περιείχε, αναδείχθηκε σαν μια εκπληκτική φυσική υπερτροφή, αφού έγινε γνωστό ότι αποτελούσε, επίσης, πολύ πλούσια πηγή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
Στη Νορβηγία, την πατρίδα του μουρουνέλαιου και του ιχθυέλαιου, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, ιδίως εκείνες του απώτερου Βορρά, η Möller’s κυριαρχεί απόλυτα σαν ο αναγνωρισμένος υψηλής ποιότητας παραγωγός μουρουνέλαιου, ιχθυέλαιου και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
Με προδιαγραφές καθαρότητας (απουσία βαρέων μετάλλων και άλλων τοξικών ουσιών) και αντιοξειδωτικής προστασίας των προϊόντων της μακράν αυστηρότερες εκείνων της Νορβηγίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και με πρώτες ύλες ανυπέρβλητης ποιότητας, η Möller’s προσφέρει στον καταναλωτή εδώ και 165 χρόνια προϊόντα που χτίζουν κάθε μέρα την υγεία εκατομμυρίων παιδιών και ενηλίκων σε όλο τον κόσμο.
Η Apollonian Nutrition, με εξειδίκευση, αλλά και πάθος προς την ποιότητα, εισάγει στην Ελληνική αγορά τα εξαιρετικά αυτά προϊόντα απευθείας από τον παραγωγό οίκο, αποφεύγοντας τις μεταποιήσεις και/ή καταπονήσεις που τόσο συχνά υφίστανται παρόμοια προϊόντα από παρένθετους μεταπωλητές.
Ποια τα οφέλη του μουρουνέλαιου;
Το μουρουνέλαιο Möller’s αποτελεί έλαιο από φρέσκο συκώτι μουρούνας ή άλλων ψαριών της οικογένειας του γάδου (Gadidae). Είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D, ενώ περιέχει και βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε (σαν αντιοξειδωτικό). Έτσι τα ωφέλη για τον οργανισμό είναι πολλαπλά:
Ω-3 λιπαρά οξέα (DHA και EPA)
Τα DHA και EPA ευρίσκονται σε μουρουνέλαια και ιχθυέλαια και είναι τα σημαντικότερα λιπαρά οξέα της οικογένειας των ω-3. Αποτελούν δομικά συστατικά των ανθρώπινων κυττάρων και σημαντικά στοιχεία για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, των ματιών και της καρδιάς, καθώς και για την υγεία των οστών.
Βιταμίνη D
Ο σημαντικότερος ρόλος της βιταμίνης D είναι η ρύθμιση της απορρόφησης του ασβεστίου και του φωσφόρου για τη δόμηση των οστών. Η έλλειψη της επιβραδύνει την ανάπτυξη του ανθρώπινου σκελετού και “μαλακώνει” τα οστά προκαλώντας ραχίτιδα. Μελέτες επίσης υποστηρίζουν τη συμμετοχή της στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Βιταμίνη Α
Σημαντική βιταμίνη για την κυτταρική διαίρεση, την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την υγεία των ματιών και τη νυχτερινή όραση.
Βιταμίνη Ε
Αντιοξειδωτική βιταμίνη που προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες και τα ω-3 λιπαρά οξέα από την οξείδωση.
Γιατί Μουρουνέλαιο Möller’s;
1. Πολυετής πείρα στην ορθή πρώτη ύλη και επεξεργασία. Η Möller’s ιδρύθηκε το 1854 κι έκτοτε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή παραγωγής ποιοτικού μουρουνέλαιου, βελτιώνοντας συνεχώς τις μεθόδους και τις τεχνικές παραγωγής και συντήρησής του. Η εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού είναι αδιάλειπτη, φέρνοντας τη Möller’s στην πρώτη θέση στη Νορβηγία και στις Βόρειες χώρες από απόψεως φήμης και πωλήσεων.
2. Η πρώτη ύλη είναι θαλασσινά ψάρια από κρυστάλλινης καθαρότητας θάλασσες. Τα ψάρια αλιεύονται από μικρές ψαρότρατες και μεταφέρονται άμεσα στις μονάδες επεξεργασίας της Möller’s. Η επεξεργασία γίνεται το πολύ εντός 24 ωρών από τη στιγμή της αλιεύσης.
3. Ήπια επεξεργασία του μουρουνέλαιου για να μην αλλοιώνεται η σύστασή του, με επτά στάδια ελέγχου, περιλαμβανομένης της μοριακής απόσταξης και της τιτλοδότησης. Η υψηλής ποιότητας και ορθής πρακτικής εξελιγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι πιστοποιημένη από διεθνείς οργανισμούς.
4. Αυστηροί έλεγχοι ποιότητας, με προδιαγραφές κατά πολύ αυστηρότερες από αυτές που έχουν θεσπίσει τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και η Νορβηγία.
Αυτό ισχύει κατ’ εξοχήν για τον λίαν επικίνδυνο υδράργυρο. Στους παρακάτω δύο πίνακες φαίνονται οι ανώτατες τιμές τοξικών ουσιών που αποδέχεται η ΕΕ και η Möller’s. Στην πράξη, ακόμη και τα πολύ χαμηλά επίπεδα τοξικών ρύπων που αποδέχεται η Möller’s δεν ανιχνεύονται σχεδόν ποτέ στα προϊόντα της.
5. Προστασία των ω-3 λιπαρών οξέων από την οξείδωση. Παραγωγή και συσκευασία σε ατμόσφαιρα αζώτου, συγκεκριμένο πάχος και χρώμα φιάλης για μέγιστη προστασία από τη φωτοχημική οξείδωση και προσθήκη βιταμίνης Ε για περαιτέρω αντιοξειδωτική προστασία.
6. Πολυάριθμες κλινικές μελέτες αποδεικνύουν τις ευεργετικές ιδιότητες των Möllers.
7. Βραβευμένη ποιότητα και γεύση (Superior Taste Award).
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΩΜΕΓΑ-3
Τα θαλάσσια ω-3 προέρχονται από τρεις πηγές, από: α) μουρουνέλαιο, β) ιχθυέλαιο, γ) krill oil. Τα δύο πρώτα είναι σε μορφή τριγλυκεριδίων (που όμως μειώνουν τα τριγλυκερίδια του αίματος!) και το τρίτο σε μορφή φωσφολιπιδίων. Στην αγορά κυκλοφορούν ευρέως και συνθετικά ωμέγα-3, λόγω του χαμηλού τους κόστους. Αυτά είναι σε μορφή αιθυλικού εστέρα. Τα ωμέγα-3 της Möller’s προέρχονται από μουρουνέλαιο ή ιχθυέλαιο άγριων ψαριών (ποτέ από ιχθυοκαλλιέργειες) και είναι, βέβαια, φυσικά ω-3 σε μορφή τριγλυκεριδίων.
Βιβλιογραφία
1. Bos DJ, Oranje B, Veerhoek ES, Van Diepen RM, Weusten JM, Demmelmair H, Koletzko B, de Sain-van der Velden MG, Eilander A, Hoeksma M, Durston S. (2015). Reduced Symptoms of Inattention after Dietary Omega-3 Fatty Acid Supplementation in Boys with and without Attention Deficit/Hyperactivity Disorder. Neuropsychopharmacology, 40:2298–2306.
2. Mozaffarian D, Lemaitre RN, King IB, Song X, Huang H, Sacks FM, Rimm EB, Wang M, Siscovick DS. (2013). Plasma phospholipid long-chain ω-3 fatty acids and total and cause-specific mortality in older adults: a cohort study. Ann Int Med, 158(7):515-525.
3. Helland IB, Smith L, Saarem K, Saugstad OD, Drevon CA. (2003). Maternal supplementation with very-long-chain n-3 fatty acids during pregnancy and lactation augments children’s IQ at 4 years of age. Pediatrics, 111(1):e39.
4. Lee DM, Tajar A, Ulubaev A, Pendleton N, O’Neill TW, O’Connor DB, Bartfai G, Boonen S, Bouillon R, Casanueva FF, Finn JD, Forti G, Giwercman A, Han TS, Huhtaniemi IT, Kula K, Lean ME, Punab M, Silman AJ, Vanderschueren D, Wu FC; EMAS study group. (2009). Association between 25-hydroxyvitamin D levels and cognitive performance in middle-aged and older European men. J Neurol Neurosurg Psychiatry, 80(7):722-9.
5. Aranow C. (2011). Vitamin D and the immune system. J Investig Med, 59(6):881–886.
6. Munger KL, Levin LI, Hollis BW, Howard NS, Ascherio A. (2006). Serum 25-hydroxyvitamin D levels and risk of multiple sclerosis. JAMA, 296(23):2832-8.
7. Wang TJ, Pencina MJ, Booth SL, Jacques PF, Ingelsson E, Lanier K, Benjamin EJ, D’Agostino RB, Wolf M, Vasan RS. (2008). Vitamin D deficiency and risk of cardiovascular disease. Circulation, 117(4):503-11.
8. Urashima M, Segawa T, Okazaki M, Kurihara M, Wada Y, Ida H. (2010). Randomized trial of vitamin D supplementation to prevent seasonal influenza A in schoolchildren. Am J Clin Nutr, 91(5):1255-60.
9. Downie D, Antipatis C, Delday MI, Maltin CA, Sneddon AA. (2005). Moderate maternal vitamin A deficiency alters myogenic regulatory protein expression and perinatal organ growth in the rat. Am J Physiol Regul Integr Comp Physiol, 288(1):R73-9.
10. von Schacky C, Fischer S, Weber PC. (1985). Long-term effects of dietary marine omega-3 fatty acids upon plasma and cellular lipids, platelet function, and eicosanoid formation in humans. J Clin Invest, 76:1626-1631.
11. Carlson SE, Werkman SH. (1996). A randomized trial of visual attention of preterm infants fed docosahexaenoic acid until two months. Lipids, 31(1):85-90.
12. von Schacky C, Angerer P, Kothny W, Theisen K, Mudra H. (1999). The effect of dietary omega-3 fatty acids on coronary atherosclerosis. A randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Ann Intern Med, 130:554-562.
13. Marchioli R. (2001). Treatment with n-3 polyunsaturated fatty acids after myocardial infarction: Results of GISSI–Prevenzione Trial. Eur Heart J Suppl, 3(suppl D): D85-D97.
14. Calder PC. (2006). n-3 polyunsaturated fatty acids, inflammation, and inflammatory diseases. Am J Clin Nutr, 83(suppl):1505S-19S.
15. Leslie MA, Cohen DJ, Liddle DM, Robinson LE, Ma DW. (2015). A review of the effect of omega-3 polyunsaturated fatty acids on blood triacylglycerol levels in normolipidemic and borderline hyperlipidemic individuals. Lipids in Health and Disease, 14:53.
Anthogenol (OPC του καθηγητή Masquelier)
Οι OPC έχουν την εξαιρετική ικανότητα να εξουδετερώνουν, τόσο τις υδατοδιαλυτές, όσο και τις λιποδιαλυτές ελεύθερες ρίζες, ενώ μπορούν να ενσωματώνονται στις κυτταρικές μεμβράνες προστατεύοντας με τον καλύτερο τρόπο τα κύτταρα.
Το Anthogenol είναι oi OPC του καθηγητή Masquelier που έχουν παραχθεί με τις πλέον υψηλές προδιαγραφές, σύμφωνα με τις μεθόδους που ο ίδιος ο καθηγητής έχει καθορίσει. Ας σημειωθεί ότι συγκριτικές αναλύσεις με ανταγωνιστικά προϊόντα, ορισμένα από τα οποία προβάλλονταν σαν τα “καλύτερα” διεθνώς, έδειξαν συντριπτική υπεροχή του Anthogenol (οι αναλύσεις διαθέσιμες).
Οι εργασίες του Masquelier έχουν λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.