ΚΑΡΠΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Οι καρποί τριαντάφυλλου αποτελούν πλούσια φυσική πηγή Βιταμίνης C. Επίσης περιέχουν 0,35% φλαβονοειδή, τα οποία βοηθούν την απορρόφηση της Βιταμίνης C. Στις ιδιότητες τους περιλαμβάνονται:
- Αντιοξειδωτική δράση, οπότε και προστατεύονται τα ερυθροκύτταρα από το οξειδωτικό στρες (Oxid Med Cell Longev, 2012, 2012:621579).
- Αντιφλεγμονώδης δράση, υποδηλώνοντας δυνητικό ρόλο τους ως ανοσοενισχυτικό θεραπευτικό εργαλείο για τη διαχείριση ασθενειών που σχετίζονται με τις φλεγμονές (J Ethnopharmacol, 2011, 137(1):880-5).
- Ανασταλτική δράση κατά της μελανογένεσης. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι προανθοκυανιδίνες από καρπούς τριαντάφυλλου αναστέλλουν τη μελανογένεση σε κύτταρα μελανώματος ποντικού και δέρμα ινδικού χοιριδίου, και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως παράγοντες λεύκανσης του δέρματος, όταν λαμβάνονται από το στόμα (Biosci Biotechnol Biochem, 2011, 75(3):489-95).
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
No Portfolio Item