Page - ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ
Βοτανική (και αγγλική) ονομασία: Camellia sinensis (Green Tea)Ενεργό μέρος φυτού: Φύλλο
Ενεργά συστατικά: catechins (polyphenols)
Ιδιότητες: Περιέχει πολυφαινόλες, ισχυρά αντιοξειδωτικά. Εμποδίζει την οξείδωση της χοληστερίνης (LDL) ασκώντας ευεργετική δράση στην καρδιά. Μελέτες με ζώα και επιδημιολογικές μελέτες (όχι ακόμα διπλές-τυφλές μελέτες με ανθρώπους) δείχνουν αξιόλογη αντικαρκινική (προληπτική/θεραπευτική) δράση, ιδίως για καρκίνο πνευμόνων, οισοφάγου, στομάχου, λεπτού και παχέος εντέρου, παγκρέατος, στήθους. Αντιβακτηριακό. Ευεργετικό στην ουλίτιδα. Βοηθητικό αδυνατίσματος (κυρίως λόγω της πολυφαινόλης epigallocatechin).
Συνεργικά βότανα: OPC, Red wine, Borage oil, Garlic
Αντενδείξεις – Προφυλάξεις: Πολύ ασφαλές. Περιέχει καφεΐνη (στη μισή ποσότητα απ`ότι ο καφές), η οποία σε ευαίσθητα άτομα μπορεί να προκαλέσει ευερεθιστικότητα, αϋπνία, στομαχική διαταραχή. Τα ποιοτικά τιτλοδοτημένα εκχυλίσματα περιέχουν σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό πολυφαινολών και μικρότερο ποσοστό καφεΐνης σε σχέση με τα ροφήματα.