ΡΟΔΙΟΛΑ

 

Βοτανική ονομασία: Rhodiola rosea

Ενεργό μέρος φυτού: Ρίζα

Ενεργά συστατικά: polyphenols, rosavins, salidroside, beta vicianosides, rosin, rosarin

Ιδιότητες: Σιβηριανό βότανο με πολύ αξιόλογες ιδιότητες. Είναι αντιοξειδωτικό, αυξάνει την αντίσταση στο σωματικό και ψυχολογικό στρες, βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη μνήμη, προλαμβάνει τη νοητική εξάντληση. Πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις κατάπτωσης, μετά από έντονο σωματικό ή νοητικό στρες και στα συνοδευτικά συμπτώματα: αίσθημα κόπωσης, μείωση εργασιακής απόδοσης, δυσκολίες στον ύπνο, ευερεθιστικότητα, ανορεξία, υπέρταση, πονοκεφάλους.

Πολύ χρήσιμο, επίσης, σε σπουδαστές, και σε όσους κάνουν πνευματική εργασία, καθώς και στους αθλητές, και σε όσους κάνουν δίαιτες αδυνατίσματος (έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες).

Μελέτες με ζώα έδειξαν αντικαρκινικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.

Συνεργικά βότανα: Siberian ginseng, Αντιοξειδωτικά βότανα (όπως Green tea, Grape seed, Broccoli)

Αντενδείξεις – Προφυλάξεις: Η μέχρι τώρα έρευνα δείχνει ότι η ροδιόλα είναι πολύ ασφαλής χωρίς τοξικότητα. Ο καταναλωτής θα πρέπει να προσέχει, γιατί από τα 50 είδη Rhodiola μόνο η Rhodiola rosea έχει τα παραπλεύρως ενεργά συστατικά, που την κάνουν δραστική. Επίσης η Rhodiola rosea που δεν είναι τιτλοδοτημένη ή είναι τιτλοδοτημένη ως προς λίγα μόνο ενεργά συστατικά μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματική.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΡΟΔΙΟΛΑ

No Portfolio Item